2024. június 9., vasárnap

Napi felülről:

„Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval.”

Pál levele a galatákhoz 6. rész 4.vers*

Áldott vasárnapot, az egészséges és folyamatos Isten előtti önvizsgálat, önértékelés segítségét és védelmét kívánom minden testvérem számára!

Mások tettei, sikerei és hibái a szemünk előtt történnek, ezért sokkal könnyebb azokkal foglalkozni, mint a saját magunkéval. Miközben őket osztályozzuk, mérlegeljük és ítélgetjük mindig fogunk olyan területet találni, amiben mi jobbak vagyunk, éppen nem tévedtünk és így többnek érezhetjük magunkat náluk. Ezzel nagyon hamar becsaphatjuk, megcsalhatjuk önmagunkat, hiszen egy olyan hamis mérleget használunk, amellyel mindig magunkat hozhatjuk ki nyertesnek. Egészen más a helyzet, ha kihasználjuk azt a lehetőségünket és képességünket, hogy először önvizsgálatot tartsunk. Ezt az értékelést Isten előtt kell elvégeznünk, hogy túlságosan el ne keseredjünk, de ne is bízzuk el magunkat indokolatlanul. A teherhordó képességünk, munkabírásunk és szolgálatkészségünk függ attól, hogy helyesen látjuk-e magunkat és határainkat! Nehéz addig jól szeretni másokat, amíg az önsajnálat vagy önfényezés pocsolyájában dagonyázunk, viszont kifejezetten jó érzés és helyzet, amikor hálával teljes szívvel, az Atya jóakaratába belesimulva tesszük a dolgunkat és dicsérjük ezzel is az Urat.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy körbevettél jóságod áldásaival! Hálát adok, mert előtted tudom igazán jól és helyesen megvizsgálnom magamat, hogy egészséges lelkületű és teherhordó életet élhessek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!