2024. június 17., hétfő

Napi felülről:

„Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei.”

Pál levele az efezusiakhoz 5. rész 1. vers*

Áldott hétfőt, Isten útjának bátor és hittel teljes követését kívánom minden testvérem számára!

Az egészséges lelki fejlődés egyik legfontosabb összetevője a szeretet légkörének bátorító jelenléte. Amikor a biztonságot nyújtó elfogadás veszi körül az életünket, akkor képes a legtöbb jó gyümölcsöt megérlelni a szívünk. A szeretetet tanulnunk is kell, azzal együtt, hogy teremtettségünk miatt van egy alapvető érzékünk is ennek minél teljesebb megélésre. Ki lehetne a legjobb mesterünk ebben, ha nem az Örökkévaló Atya? Az sem elhanyagolható, amit a szüleinktől vagy más emberek helyes példáiból elsajátítunk. Még fontosabb azonban azt megérteni és másolni, aki a világmindenséget megalkotta, hiszen nem ez a föld lesz az örök hazánk. Ezt segíti, erősíti az a tudat, hogy nem vagyunk közömbösök számára, hanem Jézus Krisztus által befogadott és szeretett gyermekei lehetünk, akiknek az elképzelhető legjobbat készítette el. Mindenképpen követünk másokat, mert magunktól nem tudunk, értünk mindent, mennyivel hasznosabb azonban, amikor Isten jó mintáit vesszük alapul és azokat építjük be a gondolkodásunk és életvitelünk minden területére!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert van még lehetőségem arra, hogy tőled tanuljak, téged kövesselek és másoljalak, mint szeretett gyermeked!    

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!