2024. június 1., szombat

Napi felülről:

„Erős vára lettél a szegénynek, biztos védelme a kiszolgáltatott gyengének, mint hűs árnyék déli hőségben, mint menedék a viharban; pedig az erőszakosok haragja úgy zúdult ránk, mint szélvihar a kőfalra.”

Ézsaiás könyve 25. rész 4. vers*

Áldott szombatot, júniust, a felülről nyújtott védelem, segítség és biztonság igényét, megtapasztalását és erejét kívánom minden testvérem részére!

Most még megélhetjük a Teremtőtől kapott földön és testben, hogy igazi emberek legyünk és ne kegyetlen vagy irgalmatlan emberszomorítók. Jól élni a javainkkal, nem visszaélni mások kiszolgáltatott helyzetével, hanem védelmet, segítséget és támaszt nyújtani a gyengéknek, elesetteknek, nem valami különleges erény, hanem természetes része kell, hogy legyen a mindennapjainknak. Erre a lelkünk istenképű mélyén van is vágyunk és igényünk, de az élet nehézségei, kudarcai és farkastörvényei felülírják és megfojtják a felülről kapott elhívásunkat. Az erőszakos emberek lelkülete főleg, amikor hatalommal párosul pusztító viharként rombol minden igaz értéket. Ezzel az alattomos szélvésszel, gyűlölet-hullámmal és hazugságáradattal szemben az állhat meg, akinek az élete mennyei alapokra épült és van olyan háttere, erőforrása, ami felülről táplálkozik, függetlenül az emberi, társadalmi, anyagi lehetőségeitől. Az Örökkévalót nem lehet becsapni, félrevezetni vagy lefizetni, mert a szíveket vizsgálja, de mindennél fontosabb, hogy vele élő közösségben legyünk és maradjunk minden körülmény között!

Mennyei Atyám, te védelme, támasza és segítsége vagy minden hozzád menekülő gyengének, erőtlennek és szegénynek. Köszönöm, hogy arra tanítasz, nevelsz és vezetsz, hogy ebben a munkádban én is részt vegyek, hogy igazi ember legyek és maradjak.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!