2024. április 8., hétfő

Napi felülről:

„Azonban minden szép rendben történjen közöttetek!”

Pál első levele a korinthusiakhoz 14. rész 40. vers*

Áldott hétfőt, a kapcsolatainkban megfelelő, egészséges és jó rend kialakítását és megőrzését kívánom minden testvérem számára!

Azt könnyen megértjük, hogy a munkánk során szükségünk van megfelelő rendre ahhoz, hogy hatékonyan dolgozhassunk. Azt is elfogadjuk, hogy a közlekedésben is kellenek egyértelmű szabályok, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban utazhasson. Az emberi kapcsolatainkban sokszor mégis megpróbáljuk kikerülni ezt kérdést, azzal az elgondolással, hogy mindenki úgy éljen, ahogyan neki tetszik, ami neki a legjobb. Nem felejthetjük el azonban, hogy nem vagyunk egyedül! Mások is részei az életünknek, befolyással vagyunk rájuk és ők is ránk. Ezen felül Isten országa és annak minden törvényszerűsége is hatással van ránk. A gyümölcsöző és előre mutató közösség alapja, a megfelelő, világos és élhető rend, szabály és beosztás kialakítása és alkalmazása. Ennek helyes alapjait Isten már lefektette és ki is jelentette, de rajtunk áll, hogy ebből mit valósítunk meg a környezetünkben. Minél jobban átbeszéljük, megértjük és megéljük, annál többet nyerünk belőle. Ez az egyetértés, a békesség és bátorítás légkörének szépsége, ereje! Segítsd, hogy minden helyen, ahol lehetőséged és felelősséged van megvalósuljon egy olyan szép rend, ami jó kerete lehet az egészséges fejlődésnek!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert a teremtett világ bemutatja a helyes szabályok szükségességét! Taníts, hogy mindenhol, ahol csak lehet én is segítsem, építsem és munkáljam a jó és szép rendet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!