2023. szeptember 28., csütörtök

Napi felülről:

„Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is.”

Máté evangéliuma 6. rész 28-29. vers*

Áldott csütörtököt, a bennünk élő, hozzánk tartozó természetes szépség értékelését, készségét és megelégedettségét kívánom minden testvérem számára!

Az aggódás nem feltétlenül logikus és következetes. Tele van a hűtőszekrény étellel, mégis problémát okoz, hogy mit egyek, vagy mi lesz, ha elfogy? Alig férnek a szekrénybe a ruhák, ennek ellenére rendszeres gond, hogy nincs mit felvennem! Ez egy teljesen emberi kísértés, ami semmilyen más teremtményre nem jellemző. Mindez abból fakad, hogy képes vagyok tervezni, a meglévőt átépíteni, újat alkotni, igényeket támasztani, azoknak megfelelni és sokkal többre vágyni, mint amire szükségem van. Ezzel együtt érdemes visszafogni az elvárások tempóját, mert észrevétlenül kikerül a kezemből az irányítás és egy folytonos aggódás, szorongás lejtőre kerülök két boldogságpillanat között. Sokkal több természetes szépség, lehetőség és készség van belém kódolva, mint, amit elhiszek magamról. A drágább, divatosabb ruha ténylegesen világos üzenet a viselőjéről, sőt értékmérőként ismerik el, legtöbbször azonban inkább eltakarja, sőt elnyomja a valódi és belső jóságot, értéket. Természetesen, önazonosan és belső meggyőződésből, hitből fakadóan élni és látszani a megelégedett, boldog lét alapjai. A liliom önmagából fakadóan olyan szép és csodálatos, de ezzel nekünk is gyönyörűséget okoz. Ne azon aggódj először, hogy a ruhád megfelelő-e a mai napra, hanem arra készülj, hogy a lelked szépsége és tisztasága látható, áldást hozó legyen!

Mennyei Atyám köszönöm, hogy gondoskodó szereteted körülvesz minden nap!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!