2023. október 9., hétfő

Napi felülről:

„Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni.” 

Pál levele a kolosséiakhoz 4. rész 6. vers*

Áldott hétfőt, kedvességgel, jóindulattal és békességgel teljes szavakat és beszédet kívánok minden testvérem számára!

Megtanultunk viselkedni, vigyázni, hogy hol, kinek és mit mondhatunk el, de ez csak a kirakat. Az, aki közelebbről ismer bennünket vagy akkor találkozik velünk, amikor az indulatok előtörnek belőlünk az megtapasztalhatja a színfalak mögött megbújó valóságot. Észre vehet nem kevés rosszindulatot, kárörvendést, gyűlöletet vagy éppen mások lejáratását, kibeszélését. Az a lelkület, amely a szavaink mögött rejtőzik előbb vagy utóbb a felszínre fog törni, még ha azt titokban is szeretnénk tartani. Ezért, ahhoz, hogy a beszédünk ténylegesen építő legyen, jóindulattal, szívességgel és békességgel teljes, ahhoz a szívünket, lelkünket kell tisztán és egészségesen megőriznünk vagy ha szükséges, akkor helyreállíttatnunk. Valóságos áldássá válhatnak szavaink, amikor megjelennek benne a mennyei ízek. Bátorítás, vigasztalás, helyreigazítás vagy éppen átölelő támogatás lehet az a néhány mondat, amit megosztunk másokkal. Sokszor csak a kérdéseinkre, az érdeklődő figyelmünkre lesz szüksége annak, akivel kapcsolatba kerülünk. Szavunknak személyre szabottnak kell lennie, de mindenkor kedvességgel és ízzel fűszerezettnek!

Mennyei Atyám, hálát adok azért a kegyelemért és szeretetért, amellyel megszólítottál! Segíts, hogy ezzel a lelkülettel tudjak én is mindenkor megszólalni!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!