2023. október 5., csütörtök

Napi felülről:

„Amilyen drága volt számomra az életed, legyen az én életem is olyan drága az Örökkévaló számára, és szabadítson ki engem minden bajból!”

Sámuel első könyve 26. rész 24. vers*

Áldott csütörtököt, az irgalmas, könyörületes és nagylelkű élet jó gyümölcseit kívánom minden testvérem számára!

Dávidnak menekülnie kellett Saul király elől, holott már Istentől felkent uralkodója volt népének. Ő azonban annyira tisztelte az Örökkévaló kiválasztását és a tőle kapott tisztességet, hogy akkor sem támadt a király ellen, amikor az emberileg teljesen megérdemelte volna és megfelelő alkalom is adódott rá. Az Úr a kezébe adta ellenségét. A körülmények kedvező összejátszása azonban nem azt jelentette számára, hogy legyőzze, elpusztítsa azt, aki minden bűne ellenére, mégis Isten szolgája volt, hanem a könyörület és irgalom megélésnek a lehetőségét látta benne. Az a hit vezette, hogyha ő nagylelkű és tisztelettel teljes, akkor a Mindenható is hasonlóképpen fog eljárni az ő ügyében is. Erre pedig később nagy szüksége lett, hiszen később elkövetett több olyan bűnt, amiből ténylegesen csak a mennyei Atya kegyelme szabadította meg. Lehetek keményen igazságos másokkal szemben, sőt Isten vezetésének is megélhetem, hogy megalázhatok olyanokat, akik megérdemlik, de amikor nekem már nem drága a másik élete, azt se várhatom el, hogy az életemet majd drágának tekintsék akkor, amikor elrontottam valamit.

Mennyei Atyám köszönöm, hogy irgalommal és könyörülettel fordulsz felém! Segíts, hogy soha nem felejtsem el, hogy ugyanerre a lelkületre hívtál el engem is!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!