2023. október 30., hétfő

Napi felülről:

„Ekkor odaszólt Péterhez az a tanítvány, akit Jézus szeretett: Az Úr az! Amikor Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára vette felsőruháját, mert mezítelen volt, és belevetette magát a tengerbe.”

János evangéliuma 21. rész 7. vers*

Áldott hétfőt, bátor és hittel teljes felismeréseket, gondolatokat és tetteket kívánok minden testvérem számára!

A tanítványok Péter indíttatására kihajóztak egy újabb éjszakai halászatra, de hiába dolgoztak, nem fogtak semmit. A feltámadt Jézus már a parton várta őket, de még távol voltak, amikor megszólította és arra bíztatta őket, hogy vessék ki újból a hálóikat a jobb oldalra. Azonnal tele lett a háló, amit alig bírtak kivonni a nagy zsákmány miatt. Ekkor ismerte fel János, hogy az Úr szólította meg őket és ő vár rájuk a parton. Péternek volt még személyes megbeszélnivalója, elrendezésére váró kérdése a Mesterrel, ezért is vállalta be az úszást, hogy további halogatás nélkül, minél gyorsabban találkozhasson vele. Jézus megértette és beteljesítette ezt a vágyát, hiszen külön elbeszélgetett Péterrel és segített helyreállítani a kapcsolatukat. Vannak ugyanis olyan pillanatok, időszakok az életünkben, amikor különlegesen érezzük és tapasztaljuk, hogy az Úr van ott! Ezeket nem szabad csak úgy elengedni, veszni hagyni, mert értünk vannak, ránk várnak, hogy igazi változást hozzanak az életünkbe!

Mennyei Atyám, hálát adok azokért a találkozásokért, amikor csodálatos módon közel érezhetlek magamhoz, amikor volt és van lehetőségem átélni helyreállító szereteted erejét!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!