2023. március 28., kedd

Napi felülről:

Ők pedig így válaszoltak: „Az Úrnak van szüksége rá.”

Lukács evangéliuma 19. rész 34. vers*

Áldott keddet, a mennyei tervek, vezetés és szükségek felismerését és vállalását kívánom minden testvérem számára!

Virágvasárnap áll előttünk. Ez annak az ünnepe, amikor Jézus Krisztus egy szamárcsikón bevonul Jeruzsálembe miközben királyként köszönti őt a néptömeg. Ez nem csupán egy hirtelen támadt felbuzdulás következménye lett, hanem régi, de ismert próféciák eleven beteljesedése. Maga Jézus küldte el két tanítványát, hogy elhozzák azt a szamárcsikót, amelyre felülhetett. Ez egy különleges feladat volt a számukra, hiszen csak ennyit tudtak válaszolni a tettük felől kérdezősködőknek, hogy az Úr az, akinek szüksége van erre. Azt könnyű megérteni, hogy mit jelent üzletet kötni valakivel. Fizetünk és ezzel megvásároljuk azt, amit szeretnénk. Az igazán értékes dolgok azonban olyan szükségekre, tervekre és vágyakra felelnek, születnek, amelyek messze túlmutatnak az üzleten. Ilyen a valódi szerelem, szeretet, ahol mások igényei kerülnek a szívünk közepébe. A hit pedig ugyanilyen módon képes betölteni a lelkünket is mennyei tervekkel. Ez az, amikor felismerjük és vállaljuk is, hogy az Úrhoz tartozunk, őt szeretjük és akarata fontos lesz számunkra!

Mennyei Atyám, segíts, hogy felismerjem, lássam és mindig vállaljam mindazt, amit te kérsz, amire Isten országának szüksége van!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!