2023. március 25., szombat

Napi felülről:

Mózes így válaszolt: „Ha te magad nem jössz velünk, akkor ne is vigyél minket innen tovább!”

Mózes második könyve 33. rész 15. vers*

Áldott szombatot, az Örökkévaló vezetésének, jelenlétének és közösségének vágyát, igényét és örömét kívánom minden testvérem életére!

Az kifejezetten áldás, ha biztosak vagyunk abban, hogy helyes az, amit teszünk, jó úton járunk és Isten vezetését követjük. Mózes benne élt a Mindenható tervében. Életében valósággá váltak a mindennapokban az Úr csodái és ebben ő is nagyon fontos rész vállalt. A próbák tűzében megedződve és a tapasztalatokból tanulva azonban nem önmagában lett egyre biztosabb, hanem abban erősödött meg, hogy Isten nélkül sehová nem érdemes elindulni és az ő jelenlétét nélkülözve még azon az úton sem érdemes járni, ami egyébként helyes és jó. Ez nem bizonytalanság volt a részéről, hanem annak a mély bizonyossága, hogy az Örökkévaló sokkal, de sokkal több, mint egy távoli, parancsokat osztogató úr, aki megfogalmazza az elvárásait és megbünteti azokat, akik nem követik azokat. Ő a maga az Élet, ezért, ahol jelen van, ott biztos egyedül a siker, a győzelem és az áldott jövő. Ennél többet ma sem lehet kívánni, ennél kevesebbel pedig nem érdemes beérni, főleg azok után, hogy a mennyei Atya megajándékozott bennünket szeretetének jelenlétével, ami mindennapi megtapasztalásunk lehet, amikor befogadjuk.

Mennyei Atyám, jelenléted békességet, megerősít és biztonságot nyújt számomra. Veled vágyok, kívánok és szeretnék élni, járni és győzni egész életemben!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!