2023. március 11., szombat

Napi felülről:

„Péter így szólt hozzá: Uram, miért ne követhetnélek most? Az életemet adom érted!”

János evangéliuma 13. rész 37. vers*

Áldott szombatot, a lelkünk valóságos, igaz és mély odaszánását kívánom Isten országa építésére minden testvérem számára!

A szeretet legmélyebb kifejezése, ha valakiért letesszük, odaszánjuk és átadjuk a személyes életünket. Ez az jelenti, hogy saját létünknél többre tartjuk, értékeljük őt, akiért érdemes ezt az áldozatot meghoznunk. Ez mutatkozhat meg a valódi házastársi, szülői és baráti szeretetben. Ezzel sokkal többet nyerhetünk, mint amennyit odaadunk, mert egy olyan magot vetünk el, ami sokszoros termést hoz a maga idejében. A szeretetet azonban nem az álmok, vágyak, nagy szavak és ígérgetések teszik valóssággá, hanem a tetteink. Péter tiszta, őszinte szívvel fogadkozott Jézus előtt, amit nem meggondolatlanul mondott ki, hanem tényleg úgy gondolt. Később ez valósággá is vált az életében, csak azt nem tudta, hogy mennyire nehéz úton fog eljutni eddig a célig. Az ő odaszánása önmagában kevés lett volna, ha az Úr nem könyörül meg rajta, nem állítja helyre, amikor elfogyott a saját ereje, bátorsága és megtagadta azt, akiben addig hitt. Ennek ellenére a legjobb döntése volt, hogy Jézust akarta követni minden áron, mert olyan valakinek kötelezte el magát, aki örök életre viszonozta ezt a szeretetet!

Mennyei Atyám, tudom, hogy a saját erőm, lelkesedésem kevés, hogy mindenen keresztül kitartsak melletted, de én nem is magamban bízom, hanem benned, aki még ennek ellenére és ennél is jobban szeretsz!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!