2023. május 9., kedd

Napi felülről:

„Aki őszintén válaszol, az az igaz barátod.”

A példabeszédek könyve 24. rész 26. vers*

Áldott keddet, az igaz, valóságos és őszinte szavak bátorságát, erejét és szeretetét kívánom minden testvérem számára!

Akit tényleg szeretek azzal, nem tehetem meg, hogy nem vagyok őszintén igaz, még akkor sem, ha elfogult vagyok vele kapcsolatban. Az nem a barátság erősítése, ha eltitkolok valamit, azért, hogy ne legyen belőle sértődés vagy neheztelés. Az adott pillanatban mindig fájni fog, érzékenyen érint, ha szembesítenek azzal a valósággal, ami kényelmetlenül érint, de mennyivel jobb, ha ezt a barátom, teszi meg velem és nem mások előtt kell megszégyenülnöm. Az értékes kapcsolataink egyik nagyon fontos alapja, mutatója ez a fajta őszinte nyíltság és bátorság. Ezt segítenem kell azzal, hogy nem a haragomat mutatom ki afelé, aki felvállalja ezt, hanem az első felindulásom után a köszönetemet és a megbecsülésemet fejezem ki. Arra vágyom, hogy a barátaim, szeretteim, ha kell fájó őszinteséggel, de segítsenek abban, hogy ne maradjak tévedésben, rossz úton vagy önámításban. Szeressenek annyira, hogy a várható kiakadásom ellenére, inkább ki akarjanak húzni a gödörből, ne benne hagyni a békességre hivatkozva!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban olyan igaz barátom lett, aki őszintén szembesítő igazsággal, de megmentő szeretettel fordul felém!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!