2023. május 5., péntek

Napi felülről:

„Olyan jóindulattal végezzétek munkátokat, mint akik az Úrnak és nem embereknek szeretnétek megfelelni.”

Pál levele az efezusiakhoiz 6. rész 7. vers*

Áldott pénteket, a feladatunk, munkánk és vállalásunk Istennek kedves jóindulattal, türelemmel és odaadással való elvégzését kívánom minden testvérem számára!

Nem egyszerű, sőt néha a legnagyobb kihívásunk, hogy önmagunk elvárásainak megfeleljünk a munkavégzésünk során. Az is elkerülhetetlen, hogy ne érzékeljük a család, munkahely és a környezetünk kívánságait, követelményeit velünk kapcsolatban. Azonban, ha csak ezekre tekintünk, akkor könnyen letérhetünk a helyes útról. Az egyik oldalon a másokat lenéző büszkeség, beképzeltség és énközpontúság, a másik oldalon a megfelelési kényszer, az értéktelenség és a képmutatás csapdái várnak bennünket. Amikor hit által behívjuk az életünkbe az Örökkévaló valóságát és belépünk az Isten országának világába, akkor megnyílhat a szívünk arra, hogy nem az a legfontosabb, hogy önmagunk, vagy mások számára mennyire felelünk meg, hanem az, hogy az Úr előtt mennyire kedves a hozzáállásunk. Ezért akár látnak minket, akár nem. Akár kapunk érte megfelelő emberi ellentételezést, hálát és fizetséget, akár nem, akkor is teljes szívvel, jóindulattal és odaadással használjuk fel az időnket és végezzük feladatainkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy ez az Isten akarata.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert miközben ismerem és fontosnak tartom saját és környezetem elvárásait, neked élhetek, szolgálhatok és szeretnék megfelelni!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!