2023. május 4., csütörtök

Napi felülről:

„Nincs bennem harag, de ha tövis és gaz kerül elém, küzdeni fogok ellene, és elégetem!”

Ézsaiás könyve 27. rész 4. vers*

Áldott csütörtököt, elkeseredéstől és haragtól szabad, de a rossz elleni küzdelemre elkötelezett szívet kívánok minden testvérem számára!

A rossz dolgok, nehézség akkor is megtalálnak bennünket, amikor nem miattunk támadtak, nem a mi hibáinkból születtek. Teljesen jogosnak érezzük ezekben a helyzetekben, hogy haragudhatunk, kiakadhatunk és neheztelhetünk emberekre és Istenre egyaránt, hiszen ők a problémáink forrása. Pedig ezzel csak a saját helyzetünket nehezítjük meg, feleslegesen elpazaroljuk az erőnket és távol tartjuk magunkat a valódi megoldástól. A haragunk az igazságérzetünk egyik velejárója, következménye, ezért olyan nehéz uralkodni rajta és megtanulni, hogy ne lobbantson lángra bennünket és ne kerítse hatalmába a szívünket. A józan eszünk segíthet ebben, de szabadok akkor lehetünk tőle, ha a lelkünk egy mélyebb és erősebb igazságra támaszkodik, mint a sajátunk. Ma is fog nőni a gaz és a tövis a környezetünkben. Azon a területen, ahol felelősségünk van harcolni kell ellene, ki kell irtani és jó magukat vetni helyette megalkuvás nélkül, de ez nem fog menni bosszúból, gyűlöletből csak elkötelezett és bölcs szeretetből, amely képes látni az érett gabonamezőket a gyomok helyett.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a rossz elleni küzdelemre tanítasz, úgyhogy a haragom helyett a hitem és a szeretetem vezessen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!