2023. május 21., vasárnap

Napi felülről:

„Van olyan út, amely helyesnek látszik, végül mégis a halálba vezet.”

A Példabeszédek könyve 16. rész 25. vers*

Áldott vasárnapot, a helyesnek látszó helyett, az életre vezető életút megtalálását és használatát kívánom minden testvérem számára!

Az utakat nem a szépségük, népszerűségük vagy a könnyen járhatóságuk teszik jóvá vagy rosszá, hanem az irányuk, a cél ahová vezetnek. Az egyik veszélyes tévedésünk pont abból fakad, ha céltalan az életünk, ezért mindig arra megyünk amerre a pillanatnyi kedvünk tartja, vagy amerre mások sodornak. Így a végén egy összevissza kuszált, elvesztegetett és reménytelen életutat vejezünk be a semmi közepén. A másik a céltévesztett útválasztás. A boldogulásunkat tűzzük ki magunk elé, de nem keressük meg, nem kutatjuk ki azt az irányt, amely a teljes és örök életre nézve biztosítaná ezt, ezért a rövidtávon hasznot ígérő lehetőségeket választjuk, amelyek nagyon sokszor éppen eltávolítanak az eredeti céljainktól. Legtöbb ember nem a halált akarja választani, de a felelőtlen, hitetlen és önző döntéseinek mégis ez lesz a következménye. Az a reménységünk mégis, hogy Isten nem hagyott magunkra az útkereséseinkben. Elénk tárta, megnyitotta az örök életre vezető utat Jézus Krisztusban. Ez a szeretet nehéz, de felfelé vezető útja, amely nem csak helyesnek látszik, de valóban az is!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nem kell egyedül bolyonganom az élet útvesztőjében, hiszen megmutattad számomra az életre vezető ösvényt Jézus Krisztusban!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!