2023. május 2., kedd

Napi felülről:

„Szeretettel és hűséggel engeszteltetik ki a bűn és az Örökkévaló tisztelete által lehet elfordulni a gonosztól.”

Példabeszédek könyve 16. rész 6. vers*

Áldott keddet, a szeretet, hűség és Istenfélelem megújító és a rosszal hatékonyan harcoló jelenlétét kívánom minden testvérem számára!

Az elkövetett hibák, bűnök és tévedések árnyékba boríthatják a kapcsolatainkat és sötétségbe vezetnek a hit világosság helyett. A rendezés, helyreállás és megbékélés kulcskérdés abban, hogy kiutat találjunk ebből az útvesztőből. Ez akkor működik, amikor a szeretet és a hűség visszakerülnek a szívünkben az őket megillető helyükre. Nem lehet mindent jóvá tenni, az elvesztegetett, békétlenséggel terhelt időt visszakapni és a megtörtént rossz dolgokat kiradírozni. Ellenben ki kell, meg kell engesztelődni, vagyis meggyógyulni a sebekből, újból felépíteni a romba dőlt kapcsolatokat. Annak kell ezt elindítania, munkálnia, aki jobban szeret, akiben több elkötelezettség és hit található, mert különben csak egymásra fogunk várni. A bűn, ha ellenem követték is el, addig uralkodni fog rajtam, amíg engedem, hogy a fájdalom, gyűlölet és harag legyenek a tanácsadóim az igazságom nevében. A hűséges szeretet nem semmissé teszi a múltat, hanem kész megbocsátani, újra kezdeni és esélyt adni a változásra. A gonosztól pedig az képes elválasztani a szívemet, ha azt Isten szeretetének és igazságának a lakhelyévé formálom.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert bűneim és gonoszságom ellenére hűséges szereteted nem mondott le rólam, sőt reménységgel és erővel töltöttél be a rossz elleni harchoz!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!