2023. május 18., csütörtök

Napi felülről:

„Ezután kivitte őket Betániáig, felemelte a kezét, és megáldotta őket. És miközben áldotta őket, eltávolodott tőlük, és felvitetett a mennybe.”

Lukács evangéliuma 24. rész 50-51. vers*

Áldott áldozócsütörtököt, Jézus Krisztus mennybemenetelének napját kívánok minden testvérem számára!

Húsvét után negyven és tíz nappal pünkösd ünnepe előtt vagyunk. A feltámadt Jézus Krisztus ezen a napon vitetett fel a mennybe tanítványai szeme láttára. Itt fejeződött be egy újabb szakasza szolgálatának, hogy tovább folytatódjon a mennyei dicsőségben. Még utoljára kivezette őket Jeruzsálemből Betánia felé az Olajfák hegyéhez, ahonnan belátni az egész környéket és ahol olyan sokszor töltött időt imádságban. Miután feladatot és megbízást kaptak tőle, egy különleges áldással búcsúzott tőlük. Ez lett az utolsó földi kép és emlék, amit saját szemükkel láthattak a Mesterükről. Ezek az áldó kezek jelezték és mutatták be, hogy a mennybe előre ment Urunk, mit szeretne az övéivel és milyen segítséget ad ehhez. Áldást kaptunk, kapunk, áldássá lettünk, lehetünk és ezzel az ajándékkal kell jól élnünk ebben a világban, amíg a mi elköltözésünk ideje is el nem érkezik. Amit Jézus Krisztus megtett, elvégzett értünk, annak minden kincsét, gazdagságát és örökségét megosztotta velünk. Ennek egy része már most jó gyümölcsöt teremhet bennünk, a másik pedig nála vár ránk.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztus áldása rajtam is megnyugodott, hiszen ő vezetett ki engem is a sötétségből a világosságra!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!