2023. május 17., szerda

Napi felülről:

„Úgyhogy már nem vagy szolga, hanem fiú, ha pedig fiú, akkor Isten akaratából örökös is.”

Pál levele a galatákhoz 4. rész 7. vers*

Áldott szerdát, a gyermeki lét biztonságát és reménységét kívánom minden testvérem számára!

A munkahelyünkön is megtehetünk mindent a lehető legjobb tudásunk szerint, de mennyivel különb, amikor a saját otthonunkról gondoskodunk. Az egyik helyen dolgozók, munkavállalók vagyunk, a másikban pedig a sajátunkat építjük. Ezek a létformák az Istennel megélt kapcsolatunkban is megjelennek. Az Örökkévaló úgy teremtett bennünket, hogy képességünk és lehetőségünk is legyen arra, hogy vele is átélhessünk egy valódi és közeli szeretetkapcsolatot. Innen indult a történetünk és Jézus Krisztus által ide is térhet vissza, hogy ne csupán a céltalanság, szenvedések vagy nyomorúság kiszolgáltatottjai legyünk, az önző vágyaink szolgái, rabszolgái, hanem megismerjük Isten gyermekeinek biztonságát, békességét és reménységét. A földi élet nem az örök hazánk, mindenképpen elköltözünk belőle, de sem előtte, sem utána nem mindegy, hogy azzal, aki mindezt megalkotta és valódi tulajdonosa milyen viszonyba vagyunk. A mennyei Atya meghívott engem is minden hitetlenségem és tévelygésem ellenére arra, hogy megízleljem és megtapasztaljam, milyen az ő gyermekének lenni és egy csodálatos jövő reménységével élni.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Jézus Krisztus által engem is behívtál családod közösségébe! Már nem rabszolgaként kell megélnem az életet, hanem annak a biztonságával és reménységével, hogy hozzád tartozom!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!