2023. június 18., vasárnap

Napi felülről:

„Miért engeded, Uram, hogy letévedjünk utaidról? Miért engeded, hogy a szívünk kemény legyen, és ne féljen téged? Fordulj oda ismét a te szolgáidhoz, a törzsekhez, melyek a te örök tulajdonod!”

Ézsaiás könyve 63. rész 17. vers*

Áldott vasárnapot, a mennyei Atya segítségének, vezetésének és szeretetének mély vágyát és valóságos jelenlétét kívánom minden testvérem számára!

Nem mindig zavarja, bántja a szívünket, az az állapot, amikor távol vagyunk az Örökkévaló ismeretétől, jelenlététől. Éljük a saját kis életünket, megpróbálunk boldogulni, ahogyan tudunk és megelégszünk annyival, hogy a végén elfogadjuk, beletörődünk a sorsunk alakulásába. Lelkünk igazi felismerése az lesz, amikor hiányozni kezd Isten közelsége. Nem azt érezzük igazi problémának, hogy nincs elegendő pénzünk, hanem azt, hogy nincs elégséges hitünk. Nem azért panaszkodunk, mert nehézségeink vannak, hanem azért, mert a szívünk megkeményedett és nincs benne lobogó szeretet. Nem embereket hibáztatunk, hanem a mennyei Atyánál keressük a kérdéseinkre a választ és tőle várjuk a megoldást is. Ez az a lelki állapot, amely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy újra felülről formálható legyen a szívünk és valódi, maradandó változásokat vigyen végbe az életünkbe az Úr. Nem az ő szeretete változott meg, ha velünk bajok vannak, hanem mi tévedtünk messze tőle. Ezen pedig nem szerencse vagy a véletlen fog segíteni, hanem az odafordulásunk és elindulásunk a mennyei családunk felé.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden tévelygésem, keménységem ellenére kereshetlek és megtalálhatlak téged, mert abban leled örömöd, hogy felelj szívem őszinte bűnbánatára és vágyára!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!