2023. július 30., vasárnap

Napi felülről:

„Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van az, ami a tied.”

Máté evangéliuma 25. rész 25. vers*

Áldott vasárnapot, félelmekből felszabadult, hittel és reménységgel teljes életet kívánok minden testvérem számára!

A félelem olyan, mint a sötétség, nem tudjuk kizárni az életünkből, mert természetes módon jelen van, főleg, amikor a nehézségek éjszakája ránk borul, de nem szabad engednünk, hogy uralkodjon is rajtunk! A lelkünk különleges, felülről adatott képessége, hogy a hit és reménysége fénye ott égjen, ragyogjon benne még a legsűrűbb homály idején is. A félelem arra összpontosít, hogy mit ne tegyünk meg, mert veszélyes lehet. Az aggódás elássa azokat a lehetőségeinket, amiket pedig pont arra kaptuk, hogy éljünk vele, élvezzük és áldást hozzon mások számára is. A rettegés nemcsak bezárja az ajtót, hogy ne jöjjön be rajta senki, de be is falazza, hogy ki se tudjunk menni a jövőnk építésének a szabadságára. Nem kihasználja a kincseinket, hanem elrejti szem elől, mintha nem is lennének. Az egészséges hit számol a veszélyekkel, de azokat csak biztonsági korlátnak tekinti és nem börtönnek. A lehetőségek megragadására tekint, hogy minél többet tudjon megélni és kiaknázni mindabból, amire megszületett. Arra néz, akitől mindezt kapta és arra figyel, hogy melyik hegycsúcs az övé, ahová lépésről lépésre eljuthat.

Mennyei Atyám, hálát adok ajándékaidért, hiszen nem a félelem lelkületét adtad nekem, hanem annak a bizonyosságát és biztonságát, hogy hozzád tartozhatom és a te országodat építhetem.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!