2023. január 8., vasárnap

Napi felülről:

„Mert vizet árasztok a szomjas földre, patakokat a száraz tájra. Kiárasztom lelkemet utódaidra, áldásomat sarjadékaidra.”

Ézsaiás könyve 44. rész 3. vers*

Áldott vasárnapot, a felülről megérintett lélek örömét, megújulását és erejét kívánom minden testvérem számára!

A lelkünk kiszáradása, megkeményedése és reménytelensége sokkal mélyebb probléma, annál, hogy egyszerű módszerekkel orvosolhatnánk. Belül az az elképzelésünk, hogyha sikerül elérnünk a céljainkat, vagy kilábalnunk pénzügyi, magánéleti problémáinkból akkor helyreáll a békességünk, meggyógyul a lelkünk, de mindezek nem ebben segítenek bennünket. Sőt sokszor éppen a sikereink színfala mögött kerülünk egyre mélyebbre és távolabb a szív megnyugtató boldogságától. A lélek mivel Istenre nézve kaptuk, többet igényel, mint testi, emberi örömök. Ezekre is szükségünk van, de ennél is többre szomjazik a bensőnk, ami nem véletlen, hiszen a hit ajtaját használva képes érzékelni a mennyei érintést, üzenetet és hívást. Az Örökkévaló szava, amikor mélyebbre jut, mint az elménk, gondolataink és megöntözi szívünk rejtett területeit, akkor csodálatos változások mennek végbe. Kivirul, kivirágzik a lelkünk. Megtelik élettel, reménységgel, és még a legnagyobb nehézségek idején is képes lesz jó gyümölcsöket hozni, áldásokat örökségül hagyni az utódokra.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert szomjas lelkem nálad talált éltető, örök forrást!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!