2023. január 5., csütörtök

Napi felülről:

„Én, az Örökkévaló, művelem és őrzöm kertemet, szüntelen gondozom, idejében öntözöm, éjjel-nappal őrködöm felette, hogy senki se bántsa.”

Ézsaiás könyve 27. rész 3. vers*

Áldott csütörtököt, a mennyei védelem, oltalom és gondviselés naponkénti megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

A tél közepén inkább csak álmodozhatunk arról, hogy újból lesz még tavasz, virágok, színek és illatok töltik majd be a levegőt. A kertek felébrednek, megtelnek élettel és a gyümölcs reménységével. Ezek megalapozott vágyak, hiszen már van tapasztalatunk arról, hogy mindezek valóra válhatnak. A lelkünknek is szüksége van gondozásra, ápolásra és egy bölcs kéz beavatkozására, hiszen enélkül elgazosodik és tönkremegy. Az Örökkévaló nagyon szereti a kerteket, ezért teremtett ilyen élettel teli bolygót, de közben ezzel tanít is minket a szívünkben végbemenő folyamatokról. Igaz, hogy mindegyik növénynek más a célja, de az biztos, hogy a tovább élést hirdetik a maga eszközeikkel. A Teremtő teret, helyet, lehetőséget biztosított számunkra is ezen a földön, de az, hogy országának kedves kertjében is ott pompázzunk, ahhoz átültetésre és mennyei gondoskodásra van szükségünk. Jézus Krisztus annak az árát fizette meg, hogy kivásároljon bennünket a céltalanság pusztaságából és átvigyen bennünket az Éden gyümölcsöző kertjébe! Ez mindazok öröksége és ajándéka, akik az Urat választják, a halál helyett!

Mennyei Atyám köszönöm gondoskodó figyelmedet, szereteted átültető erejét és megőrző kedvességedet!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!