2023. január 31., kedd

Napi felülről:

„Ha a könnyek völgyén mennek is át, a források völgyévé változtatják, s áldást hoznak nekik az őszi esők.”

84. zsoltár 7. vers*

Áldott keddet, Istenünk átformáló, megújító és éltető vezetését, hatalmát és jelenlétét kívánom minden testvérem életére!

A völgyeken, pusztaságokon is át kell haladnunk ahhoz, hogy eljussunk az igazi célunkig. Természetesen sokkal reményteljesebb magaslatokon járni, ahonnan messze előre lehet látni, ahol örömteli élményeket gyűjthetünk, de a továbblépéshez le kell ereszkednünk és végig kell járnunk a „nemszeretem” helyeket is. Itt sokkal nehezebb reménységgel látni és boldogan haladni. Amikor mindezt még súlyosbítja, hogy az elkeseredés, csüggedés vagy a fájdalom könnyeivel öntözzük a lépéseinket, akkor nehéz elhinni, hogy ebből még származhat valami jó. A mennyei Atyában való bizalom, a vele megélt közösség azonban csodákra képes, mert már nem az lesz a lényeges, hogy én mit tudok elképzelni, remélni, hanem az, hogy Ő milyen hatalmas. Áldott az, akinek a könnyei nyomán is virágok fakadnak, mert az Örökkévaló vigasztalása áldásmagokká formálja őket. Boldog az, aki nem kiszárad és megkeményedik a nehézségek idején, mert felülről érkezik hozzá az éltető, jövőt építő áldáseső a megfelelő időben.

 Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a könnyeim nem elsiratnak, ha velem vagy, hanem az áldások cseppjeivé változtatod azokat!

*Egyszerű fordítás (Zsoltárok 84,6)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!