2023. január 30., hétfő

Napi felülről:

„De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem.”

3. zsoltár 4. vers*

Áldott hétfőt, a megújuló küzdelmeink között is biztos védelmet, a csüggedés helyett felemelt fejet és reménységgel látó szemeket kívánok minden testvérem számára!

Nehéz megélni, amikor érezzük, tudjuk és tapasztaljuk, hogy valamiért nem szeretnek, velünk szemben állnak, rosszakat mondanak rólunk és megpróbálnak megalázni. Az egészséges lelkületű embert nem azért bántja mindez annyira, mert személyes sértésnek veszi, hanem azért, mert fáj neki a szeretetlenség, a gyűlölet és az ellenségeskedés. Nagyon lényeges, hogy ezekben az esetekben se higgyem el azt a hazugságot, hogy ha nem szeretnek engem az emberek, akkor Isten sem szeret, magamra maradtam. Ezért ilyen időszakokban még jobban kell keresnem az Örökkévaló közelségét, jelenlétét és védelmét. Egyrészt ez segíthet felismerni a saját hibáimat, bűneimet, amit addig eltakart előlem a lelki fájdalmam és józan, bölcs lépésekre vezethet. Másrészt valóságosan átélhetem, hogy Isten egy védett otthont biztosított számomra az ő szeretetében, mert így döntött, és ezen sem mások véleménye, sem az én érzéseim nem fognak változtatni. A csüggedés helyett pedig felemeli a fejemet, hogy ne csupán az előttem lévő földet lássam, hanem a mennyet is!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy lelkem védelmét, biztonságát és jövőjét benned találtam meg!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!