2023. január 25., szerda

Napi felülről:

„Boldog ember, aki kiállja a megpróbáltatást, mert hitelessé válva el fogja érni az élet koronáját, melyet megígért az Úr az őt szeretőknek.”

Jakab levele 1. rész 12. vers*

Áldott szerdát, a próbák és kísértések tűzének megtisztító és hitelessé formáló erejét kívánom minden testvérem számára!

Az erős hit nem ment meg bennünket a próbáktól és kísértésektől, hanem pont azokon keresztül lesz hiteles, edzett és megbízható a hitünk. Jól tesszük, ha elkerüljük a veszélyes helyzeteket, távol tartjuk magunkat a kétes ügyektől és nem bonyolódunk bele semmilyen hamisságba, de ezzel együtt is elkerülhetetlen az életünkben a nehézségek kohója. Ez része a hit és jellemformálódásunknak. Próbákon mindenki keresztülmegy. Kísértéssel találkozni fogunk lépten-nyomon, de az igazi kihívás az, hogy miként válaszolunk ezekre, hogyan állunk helyt vagy ellen, amikor utolérnek bennünket. Tűzálló ruhát csak tűzben lehet hitelesíteni. Az embert próbáló gondok sohasem lesznek kedveltek és vágyottak, de hasznunkra még válhatnak, amikor ezekben is megéljük Isten szeretetét és gondviselő jelenlétét. A mennyei Atya sohasem hagyja viszonzás nélkül a felé irányuló szeretetünket, bizalmunkat és elkötelezettségünket és mi más tudná ezt jobban bizonyítani, mint a megpróbáltatások tüzében való helytállásunk. Csak a tiszta, igaz hit tűzálló, a többivel megégetjük magunkat!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy a próbákat és kísértéseket is fel tudod használni arra, hogy erősödjön a hitem!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!