2023. január 22., vasárnap

Napi felülről:

„Ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.”

Pál levele a rómaiakhoz 10. rész 9. vers*

Áldott vasárnapot, a szív rendíthetetlen hitét és a lélek mély elkötelezettségét kívánom az Úr iránt minden testvérem számára!

Az életünket valamilyen hit szerint éljük, ugyanis a tudásunk csak egy ideig lát el, tovább már csak hit által tudunk tekinteni. Ez lehet, hogy egy örökölt vélekedés, lehet, hogy az élet megpróbáltatásai által alakult ki egy magunk módján való hitrendszer, lehet a szív mély elkötelezettsége, de mindenképpen meghatározza mind a jelenünk, mind a jövőnk alakulását. A hit döntése több annál, hogy van-e Isten vagy sem, sokkal inkább az a kérdése, hogy Vele vagy nélküle! A lelkünknek szüksége van egészséges és erős kapcsolatokra, amelyek egyrészt biztonságot adnak, másrészt meghatározzák, hogy kik is vagyunk, kihez tartozunk, hol van az otthonunk. Ezek bizalomból, elkötelezettségből és hűségből épülnek, vagyis hitből. Ezen alapul a mennyei Atyához való kötödésünk is, csak a legmélyebb szinten, a lelkünk, szellemünk által. Amikor Isten szeretete felé megnyitom a szívemet, bevilágítja teljesen az az áldozat, amelyet értem is meghozott, hogy ne csak itt a földön keressek helyet magamnak, hanem megtaláljam az örök hazámat is.

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Jézus Krisztus által nekem is megnyílt Isten országa, az igazi otthonom!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!