2023. január 18., szerda

Napi felülről:

„Ne félj azoktól, akikhez menned kell, mert én vagyok veled, hogy megmentselek a kezükből! — az Örökkévaló mondja ezt neked.”

Jeremiás könyve 1. rész 8.vers*

Áldott szerdát, a félelmeink ellenére is hittel megtett lépéseket és győzelmeket kívánok minden testvérem számára!

Sokszor nagyon nehéz elindulni olyan emberek közé, ahol feladat vár ránk, még akkor is, ha ismerjük őket. Nem csupán a felelősség súlyát érzékeljük, hanem a félelmeink is előkerülnek, mert pontosan tudjuk magunkból kiindulva, hogy mennyire ítélkezők, bántóak és gúnyosak tudunk lenni, újabb sebeket pedig nem szeretnénk kapni. Mindezek ellenére a halasztgatással csak az aggódalmainkra hallgatunk, sőt megerősítjük őket. Ebből fakadhat, hogy lesznek soha be nem járt útjaink, harc nélkül elvesztett csatáink és elvégezetlen küldetéseink.

Jeremiás prófétát fiatalon szólította meg az Örökkévaló és bízta meg olyan küldetéssel a saját népe felé, amely igen nehéznek és ijesztőnek tűnt. Az élet pedig pontosan igazolta ezeket az előzetes félelmeket. Sokat kellett szenvednie, sok megaláztatás és nyomorúság érte, de azt is megtapasztalta, hogy mindvégig vele volt a Mindenható és őt igazolta! A kortársai nem értékelték megfelelően, de a menny igen és az az üzenet, kijelentés, amelyet felülről kapott lett később a reménység szava, amely sokak hitét, életét mentette meg. Nehéz volt, de megérte!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem csupán feladatokkal bízol meg, hanem velem vagy minden utamon, hogy hittel szembenézhessek a félelmeimmel és segítségeddel legyőzzem őket!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!