2023. január 17., kedd

Napi felülről:

„Örökkévaló, nálad kerestem menedéket, hogy ne kelljen szégyenkeznem örökre!”

71. zsoltár 1. vers*

Áldott keddet, az Isten által készített menedék felfedezését, védelmét és örömét kívánom minden testvérem számára!

A szégyen, megszégyenülés elkerülése élet-halál kérdése, de egyben csapda is, ha rossz módszert választunk hozzá. Sok hazugságunk pont innen ered, hiszen ezekkel próbáljuk meg leplezni magunkat, nehogy kiderüljön a szégyenteljes igazság. A csalást, hazugságot és félrevezetést sokkal kisebb és eltűrhetőbb rossznak tartjuk, mintha szégyent vallanánk. Pedig ez csupán egy következménye annak, amit mondtunk vagy tettünk. Olyan mintha csak a lázzal, a tünettel törődnénk egy betegség esetén, de a tényleges bajt titkolni akarnánk. A magas testhőmérséklet is okozhat komoly és súlyos problémákat, ezért kell vele foglalkozni, de nem annak árán, hogy a tényleges kór kezelését elhanyagoljuk. Az a jó, ha van olyan hely, kör, ahol biztonságban vagyunk, ahol elmondhatjuk hibáinkat, bűneinket, mert tudjuk, hogy segíteni fognak, nem pedig elítélni. A legfontosabb pedig, hogy a mennyei Atya nekünk készített menedékét is megtaláljuk és használjuk, mert ott vár ránk a valódi gyógyulás, tisztulás és igazság. Emberek előtt mindig lehetne miért szégyenleni magunkat, de a Mindenható képes megszabadítani az örökké tartó szégyenkezéstől!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert nálad találtam meg az a védelmet, biztonságot és segítséget, ahol megszabadulhatok minden szégyenemtől, hogy reménységgel nézhessek a holnap felé!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!