2023. január 16., hétfő

Napi felülről:

„Ha rosszakarat fogan meg benne, nyomorúságot hordoz, és csalódást szül!”

7. zsoltár 15. vers*

Áldott hétfőt, a rosszindulat, rosszakarat helyett a jóakarat, jóindulat megélését kívánom minden testvérem számára!

Amikor rossz dolog fogan a szívünkben és hagyjuk, engedjük, hogy növekedjen, sőt erősítjük és tápláljuk az előbb utóbb megszüli a maga nyomorúságos, gonosz tetteit és csalódásait. Ez sajnos egy törvényszerűség. Lehet titkolni mindaddig, amíg felszínre nem kerül, de csak idő kérdése, mikor lát napvilágot. Ráadásul ez nem egy édes teher, hanem sok gyötrelemmel, nyomorúsággal és fájdalommal jár együtt, sokszor mégis dédelgetjük, mert a magunk igazának megvalósulását véljük kibontakozni benne. A rosszakarat, rosszindulat lehet egyszerűen a sértődésünk, önzésünk vagy irigységünk gyümölcse, de bármi is van a háttérben, először a lelkünk fog belesérülni, majd másokban is kárt okoz. Nem kellemes élmény, amikor az önáltatásunk leple mögött felfedezzük, milyen pusztító indulatot, akaratot hordozunk, éltetünk, amely veszélyt jelent mindenkire. Ettől minél hamarabb szabadulnunk kell, ha nem szeretnénk hazugságban élni, hanem tényleg jót akarunk magunknak. Istennek az a terve velünk, hogy a jóindulat és jóakarat emberei legyünk és ezek áldásait hozzuk napvilágra!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy jóakaratod elért egészen a szívemig, hogy az megtisztuljon és áldások foganjanak meg benne!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!