2023. február 9., csütörtök

Napi felülről:

„Ne képzeld magad túl okosnak, hanem tiszteld és féld az Örökkévalót, a gonosznak pedig fordíts hátat! Egészség lesz ez a testednek, s még a csontjaid is felüdülnek.”

Példabeszédek könyve 3. rész 7-8. vers*

Áldott csütörtököt, bölcs, Istennel is számoló gondolkodást, értékrendet és életet kívánok minden testvérem számára!

A bölcs alázat, a folyamatosan tanulni vágyó és a rosszal nem megalkuvó szív az egészséges emberi lélek alapjai. Amikor helyén kezelem a saját értékeimet, se többnek, se levesebbnek nem tartom magamat, mert az Örökkévaló tisztelete olyan tükröt tart elém, amiben világosan látom a hibáimat, de azokon túl azt is, amivé formálni szeretne engem az Isten. Sajnos, ha valakinek nincsen bölcsessége még nagyobb az esélye, hogy okosnak képzeli magát, hiszen még a saját, belső mérlegelése is hamis. Az egy fontos cél, hogy értelmet, tudást és helyes megértést szerezzünk, mert ezáltal ténylegesen többek leszünk, de ezzel együtt nem feltétlenül jobbak is. Ehhez már szükségünk van egy másokat tisztelő, becsülő és felemelő hozzáállásra. Ennek hátterét pedig a helyes Istentiszteletünk teremti meg, amikor az élet és a másik ember szeretetét mennyben kimunkált, de a földön megvalósított gyakorlat tanítja meg számunkra! Tehát nem elég vágyni a jóra, beszélni róla, hanem először el kell zárni azokat a csapokat, amelyeken keresztül elfolyhat és kifogyhat az életünkből. Illetve ki kell tárni azokat az ablakokat, amelyeken keresztül fény, világosság, igazság és szeretet tud betölteni bennünket!

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert naponta tanítasz, vezetsz és gyógyítasz, hiszen ez a te jó terved velem!  

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!