2023. február 4., szombat

Napi felülről:

„Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb!”

Máté evangéliuma 6. rész 3. vers*

Áldott szombatot, szívből jövő, szeretettel fűszerezett és megfelelő módon kézbesített adományokat kívánok minden testvérem számára!

Igen hamar megtanuljuk és beleszokunk a balkéz, jobbkéz illemszabályba. Miközben az egyik kezünkkel adunk, a másik kitárt tenyérrel várja a viszonzást, mert ezt érezzük igazságosnak. Ajándékkal lepünk meg valakit, de hasonló értékben, módon várjuk, hogy ránk is gondoljanak. Segítünk valakinek, hogy nekünk is legyen kihez fordulnunk, amikor mi szorulunk rá. Ez egy természetes és egészséges rendszer a kapcsolatok területén, amit nem csak illetlen figyelmen kívül hagyni, de sértő is lehet. Azonban nem ez az egyetlen és nem is az egyedül jól működő alapelv. Az adományozás egyrészt pont arról és annak szól, aki képtelen azt viszonozni, néha még megköszönni is, mert bajban van. Másrészt pedig rólam, a jellememről, hitemről és szeretetemről tanúskodik. Aki valóságosan adományt juttat el, az áldott ember, mert van miből adnia. Ezt pedig nem érdemes elrontani, leértékelni semmilyen üzleti hozzáállással. Az adakozó kezet a hálás, örömteli szívvel kell összhangba hozni, nem pedig a dicséretért, viszonzásért nyúló bal kézzel!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy példát adtál, mit jelent igazán szeretni és ajándékozni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!