2023. február 17., péntek

Napi felülről:

„Bármit tettek az emberek, én a te beszédedre figyelve őrizkedtem az erőszakosok útjától.”

17. zsoltár 4. vers*

Áldott pénteket, valamennyi testvérem számára kívánom a mindenek ellenére való odaszánásunkat a jóra, helyesre és igazságosra!

Az biztos, hogy nem gonoszságra teremtettünk, nem arra, hogy tönkre tegyünk, hűtlenek legyünk, hazugságban éljünk, megalázzunk és kihasználjunk másokat. Mindez a lelkület mégis körülvesz bennünket nap, mint nap és arra csábít, hogy elinduljunk ezen az úton, hogy előnyt, sikert és győzelmet hozzon számunkra. Csak egy kapcsolót kell átállítani a szívünkben, hogy a bennünk és a környezetünkben élő gonoszság helyett, emberekkel, szeretteinkkel háborúzzunk és tőlük tartsuk távol magunkat. A legcsábítóbb benne, hogy sokan használják ezeket a módszereket és látszólag sikert is érnek vele. A lelkiismeretünket megnyugtatjuk azzal, hogy a magunk érdekébe tesszük ezeket, hiszen csak így juthat érvényre az igazságunk. Ha ilyenkor látnánk magunkat kívülről, felülről figyelhetnénk a szívünk állapotát valószínűleg megdöbbennénk a nyilvánvaló hazugságainkon, de belül könnyen felmentjük magunkat. Pedig az a felfelé vezető út, ahol a gonosznak mondunk nemet, a gonoszsággal szakítunk és odaszánjuk magunkat a minden körülmény ellenére való jóra és helyesre!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy arra teremtettél és hívtál el Jézus Krisztusban, hogy a jó, az igazságosság és a szeretet embere legyek!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!