2023. február 14., kedd

Napi felülről:

„Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Bizony, erős a szerelem, mint a halál, legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír. Úgy lobog, mint a lobogó tűz, mint az Úrnak lángja.”

Énekek éneke 8. rész 6. vers*

Áldott keddet, a szeretet, szerelem erejének, hűségének és megújulásának megtapasztalását, táplálását kívánom minden testvérem számára!

A szeretet, szerelem nem csupán emberi érzés, kötődés és megtapasztalás, hanem ezeknél is erősebb, mélyebb és tágabb szenvedély, amely az Örökkévaló szívének tűzében született. Nem játékszer, nem árucikk, de nem is egy elérhetetlen álom. A szeretet csodája a vadont otthonná alakítja, a gyűlölet, harag és önzés ellenszere, a lelkünk kertjének legízletesebb gyümölcse, az emberi életet értékké, értelmessé formáló lelkülete. A szeretet élő valóság, ezért táplálni, őrizni és gondozni kell. Nem önmagától, hanem miattunk működik. Megérinthet bennünket, de tőlünk is indulhat ki. Kaphatjuk és ajándékozhatjuk. Képes szenvedélyesen lángolni, simogatóan lobogni és izzani, de kihűlni és hamuvá szürkülni is. Mindenről lemondhatunk az életben, de a szeretetről soha! Az az örömhír, hogyha bennünk elveszett, megkeményedett és reménytelenné vált is, a mennyben még mindig lángol és ég! Tűzét a Mindenhatótól visszanyerhetjük, megújíthatjuk, ehhez pedig nem a körülményeknek kell megváltoznia, vagy valaki másnak, hanem nekünk kell a szívünket elpecsételni számára, a testünket pedig odaszánni a mennyei szeretet oltárára, ami nem el vagy felemészt, hanem kihozza belőlünk a legértékesebbet! A valódi szeretet minden szívben képes virágozni, ha megfelelő kezek gondoskodnak róla és nem hanyagolják el!

Mennyei Atyám köszönöm a szeretet lángjait, amely belőled és tőled származik, táplálkozik!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!