2023. február 12., vasárnap

Napi felülről:

„Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat.”

Mózes első könyve 2. rész 18. vers*

Áldott vasárnapot, a közösség, a család, a házasság építését, ápolását és áldásainak örömét kívánom minden testvérem számára!

Emberi kapcsolatok nélkül nincs életünk. Már a fogantatásunk is árulkodik erről, nem beszélve a születésünkről és a kicsiny gyermekségünkről. Természetesen vannak és lesznek is olyan időszakok az életünkben, amikor vágyunk arra, hogy egyedül legyünk valameddig, de egészséges esetben ez pont a közösségünk megerősödését szolgálja. Sajnos sok sebet okozunk és kapunk is családi, testvéri és rokoni körben, de ez nem írja felül azt, hogy a legtöbb jót, szeretetet és biztonságot is itt élhetjük meg. A Teremtő jó terve, hogy életerős, biztonságot nyújtó és alkotó családok jöjjenek létre és teremtsenek otthont és békeszigetet sokak számára. Az Örökkévaló ehhez megadta a lehetőséget, az alapelemeket, de tőlünk függ, mit építünk belőle. A család akkor lesz jó, ha kész vagyok én is odatenni magamat teljesen, hogy igazi, segítő társ legyek, ne csak várjam, hogy nekem örömet szerezzenek. Ez nem üzleti vállalkozás, sokkal több annál! Nem ring, ahol le kell győzni a másikat és meg kell mutatni, ki az erősebb, hanem játszótér, kalandpark, iskola, kórház és folyamatos építkezési terület egybegyúrva. Hiszen, amilyen családot építesz, olyan lesz a boldogságod!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy jót terveztél számomra a családomon keresztül is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!