2023. február 1., szerda

Napi felülről:

„Ha pedig valaki egy mérföldnyi útra kényszerít, menj el vele kettőre!”

Máté evangéliuma 5. rész 41. vers*

Áldott szerdát, a győztes második mérföld meglépését, megélését kívánom minden testvérem számára!

Vannak, akiknek hatalmukban van, hogy valamire ne csupán megkérjenek, vagy fizetés fejében elvárjanak, hanem egy az egyben kötelezzenek, kényszerítsenek rá bennünket, függetlenül attól, hogy mi a véleményünk erről. Ezt történt Jézus Krisztus halála előtt is, amikor egy munkából haza felé tartó embert, cirénei Simont ragadtak meg a katonák és kényszerítettek arra, hogy vigye tovább az összevert Megváltó keresztjét. Ez egy rendkívül megalázó helyzet, ami hiába igazságtalanság, mégis megtörténhet velünk. Jézus nem háborgásra, menekülésre vagy csendes beletörődésre hív bennünket, mert mindegyik megoldás esetén valamit el fogunk veszteni, hanem a győztes második mérföldre. Amikor emberileg és lelkileg is a rossz, a gonosz, a kényszerűség fölé emelkedhetünk azáltal, hogy saját döntésünk alapján továbbmegyünk az úton, bizonyítva, hogy mi különbek, többek vagyunk náluk. Nem beleroppanunk a nem várt teherbe, összetörünk a kényszer alatt, hanem megerősödve, igazként kerülünk ki a próbatételből.    

Mennyei Atyám, hálát adok, mert te a legnehezebb helyzetekben is a legjobb megoldásra tanítasz, ami előre visz a menny felé!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!