2023. augusztus 24., csütörtök

Napi felülről:

Ő ekkor odafordulva ezt mondta Péternek: „Vonulj vissza tőlem, Sátán! Csapda vagy számomra, mert nem érted az Isten dolgait csak az emberekét.”

Máté evangéliuma 16. rész 23. vers*

Áldott csütörtököt, a körülményeink, a velünk történő események helyes, Isten szerinti megértését és felfogását kívánom minden testvértem számára!

Péter látszólag csak jót akart Jézusnak azzal, hogy megpróbálta kiigazította azt a jövőképet, ahol az ember Fiának szenvednie kell, meg kell halnia és fel kell támadnia. Az ő gondolkodásába, megértésébe ezt nem fért bele. Szerinte ilyen semmiképpen sem történhet meg Mesterével, hiszen Isten irgalma biztosan meg fogja védeni őt ettől.  Az az elvárás, hogy a Mindenhatónak alkalmazkodnia kell hozzám, a számításaimhoz és a gondolkodásomhoz alapvetően téves, hiszen pont fordítva működik a teremtés. Amikor nem értem az Örökkévaló tervét, nem tudom felfogni vagy éppen elfogadni, ami megtörténik velem, az csak annyit jelent, hogy még nem látok mindent a nagy képből. Ezekben a helyzetekben könnyen a gonosz csapdájába eshetek, szembe kerülök a mennyei Atya akaratával, mert az emberi szempontok eltakarják a szemem elől az istenit. Ez egy csapdahelyzet, amiből minél hamarabb szabadulnom kell, hogy ne kerüljek a saját elképzeléseim fogságába, ami mögött ráadásul ott bújik a kísértő. Van lehetőségem keresni, kutatni és megérteni Isten dolgait, de akkor tőle kell kérdeznem, tanulnom és elfogadnom!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert terveid, akaratod a legjobbak számomra, akkor is, amikor nem értem őket! Hozzád szeretnék igazodni, téged megérteni és követni mindvégig!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!