2023. augusztus 10., csütörtök

Napi felülről:

„Azok boldogok, kik megtartják kijelentéseit, hiszen teljes szívükből keresik őt.”

119. zsoltár 2. vers*

Áldott csütörtököt, az Istenkeresésünk csodálatos és maradandó következményét és eredményeit kívánom minden testvérem számára!

A boldogság az egészséges életünk egyik fontos alapeleme, és annak a következménye, hogy helyes értékrendet követünk, azt keressük, ami ténylegesen a javunkat szolgálja. Ameddig vagyontárgyak, kincsek vagy rengeteg pénz elérése a leginkább vágyott álmunk, a munkánk értelme és mozgatórugója, addig céltévesztésben vagyunk és olyat próbálunk gyűjtögetni, ami mindenképpen kifolyik majd az ujjaink közül. Az éltető kapcsolatainkat soha nem szabad feláldozni a törtető önzés és büszkeség oltárán, mert hosszú távon nem nyerni fogunk általa, hanem minden jót elveszteni. Az Istenkeresés nem hab a boldog élet tortáján, hanem az elkészítésének tökéletes receptje és leírása. Aki hűen követi, megtartja és ezek szerint él, az nem csupán távoli ígéretek nyer, hanem a jelen békességét és megelégedettségét is eléri. A szívünk állapota valójában attól függ, hogy mivel van telve, mit tart értéknek, mit és hova gyűjtöget. A mennyei Atyánál minden, amire igazán szükségünk van megtalálható, sőt, amit nála helyezünk biztonságba, azt nem csak megmarad, de meg is sokszorozódik.

Mennyei Atyám, hálát adok kijelentésedért, útmutatásodért és intelmeidért! Téged kereslek, követlek és rád várok minden nap teljes szívemből!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!