2023. április 23., vasárnap

Napi felülről:

„Bölcs dolog, ha fékezed haragod, és dicsőségedre válik, ha nem veszed fel a sértést.”

Példabeszédek könyve 19. rész 11. vers*

Áldott vasárnapot, a türelem bölcsességét és az elengedés dicsőségét kívánom minden testvérem számára!

A harag hiába rossz tanácsadó, mégis nagyon gyakran őt hívjuk segítségül a nehézségek idején és megtesszük első számú segítőnknek ügyünkben. Úgy érezzük, hogy ezzel teszünk meg mindent önmagunkért, mert a harag fegyverei mindig kéznél, szívnél vannak és használatuk is nagyon egyszerű. A dédelgetett, védett és folyamatosan táplált haragunk egyre erőszakosabb vadállatként fog viselkedni. Egy időre képes csendben maradni, de csak idő és helyzet kérdése mikor tőr ki. Az az érzésünk, hogy mi vagyunk a gazdái, nekünk engedelmeskedik és csak akkor fog támadni, ha mi akarjuk. Valójában szép lassan a fejünkre nő, szinte ő lesz, a mi urunk, és dönti el mikor szabadul el. A bölcsesség időben észleli és kezeli az indulatunk várható kitörését. A kisebb családi, kapcsolati konfliktusok során megtanulhatjuk, hogy nem a harag, a neheztelés és a gyűlölet a legerősebb fegyverünk, hanem a bölcs és józan gondolkodás, a türelmes szeretet és az elengedés, megbocsátás hatalma, hogy az igazán nehéz helyzetekben is tudjunk velük élni.  

Mennyei Atyám felém való türelmed, jóságod és szereteted éltet, ad folyamatosan új esélyt számomra! Ezt kívánom én is gyakorolni és valódi hatalomként használni naponta.

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!