2023. április 20., csütörtök

Napi felülről:

„Ezt mondja az Úr, aki az eget teremtette, ő, az Isten, aki a földet formálta, alkotta és megszilárdította, nem kietlennek teremtette, hanem lakóhelynek formálta: Én vagyok az Úr, senki más!”

Ézsaiás könyve 45. rész 18. vers*

Áldott csütörtököt, a felülről kapott körülményeink, lehetőségeink és ajándékaink bölcs használatát, hálás megélését és továbbadását kívánom minden testvérem számára!

Élhetünk, gazdálkodhatunk a természettel kapott erőforrásainkkal. Ez Isten ajándéka számunkra a teremtéstől kezdve. Kiváltság, felhatalmazás és áldás is egyben, éppen ezért nem mindegy, hogy mennyire látjuk meg mögötte, benne az ajándékozó szeretetét és elhívását. Az nem egy társadalmi fejlődés eredménye, hogy élhető lakóhellyé szeretnénk formálni a környezetünket, hanem az Örökkévaló eredeti, bölcs tervének része. Otthonná alakítani azt a helyet, ahol éppen élünk, betölteni mindazzal, amitől egy védett, biztonságos fészekké formálódik, nem gazdagság kérdése, hanem az emberségünk természetes következménye. Legtöbb jó, akkor lesz egészséges is, ha megfelelő, hozzánk illő mértékkel élünk vele. Ez vonatkozik az étkezésünkre, de a lakásunkra is. Odafigyelés, tudatosság és szorgalom, vagyis gyakorlati bölcsesség építi a legjobb otthonokat, a szeretet pedig boldogsággal rendezheti, töltheti be azt. Ráadásul mindez csak előképe, íze mindannak, amit az Úr készít számunkra önmagánál, ahol vele együtt élhetjük át, milyen a mennyei otthon öröme.

Mennyei Atyám, hálát adok ajándékaidért, amivel már itt a földön élhetek, és azokért is, amelyek hozzád vezetnek, ahol az igazi otthonom vár rám!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!