2023. április 1., szombat

Napi felülről:

„Elmondta azt is, hogy bekövetkezett az alkalmas idő (kairosz) és megérkezett az Isten országa. Térjetek meg és higgyetek a jóhírben (evangéliumban)!”

Márk evangéliuma 1. rész 15. vers*

Áldott szombatot, áprilist, a megfelelő, alkalmas idő helyes és hatékony kihasználását kívánom minden testvérem számára!

Azt, hogy mire alkalmas és megfelelő az idő, amelyben élünk nagyrészt nem rajtunk áll. Tőlünk elsősorban az függ, hogy mennyire hatékonyan használjuk fel és ki a lehetőségeinket. Jézus Krisztus azzal kezdte a szolgálatát, hogy nyilvánvalóvá tette azokat az isteni tényeket, amelyek megváltoztathatják az egész jövőnket, ha komolyan vesszük őket és beépítjük az életünkbe. Vele együtt megérkezett közénk a mennyei időzítés, „kairosz” minket is hívó és váró üzenete. Mivel maga az Atya tette világossá ránk vonatkozó akaratát, nem lehet kifogásunk, hogy mennyire gonosz a világ, milyen sok a gyűlölet és fájdalom arra, hogy miért nem a menny felé tart az életünk. Isten királysága, országa nem egy távoli jövő reménysége, hanem most is jelenvaló valóság azok életében, akik befogadták őt és abban a jóhírben, evangéliumban hisznek és bíznak, amelyet Jézus Krisztusban ajándékozott nekünk az Örökkévaló.  Még itt, elérhető közelségben van az a szeretet, jóakarat és irgalom, amely most és mindörökre megtarthatja az életünket!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annyira közel jöttél hozzám Jézus Krisztus által, amennyire csak tudtál, hogy lehetőségem legyen befogadni téged és hitben veled élni!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!