2022. október 21., péntek

Napi felülről:

„A szén parázslik, a fa lángol, a viszálykodó ember pedig perpatvart szít.”

Példabeszédek könyve 26. rész 21. vers*

Áldott pénteket, a békétlenség, viszálykodás és ellenségeskedés megakadályozását, elkerülését kívánom minden testvérem számára.

Vannak olyanok, akik megengedik maguknak, sőt legtöbbször még élvezik is, hogy békétlenséget, feszültséget szítanak. Úgy gondolják, hogy ezzel saját erejüket, hatalmukat és befolyásukat mutathatják meg. Tudatosan megtévesztenek másokat, hátsó szándékkal befolyásolnak.  Nem fáj nekik, hogy ettől mások rosszul érzik magukat, leterhelődnek vagy megbántódnak. Ez ráadásul másokat is belevisz ebbe a beteg helyzetbe és őket is megfertőzi. Szinte lehetetlen menekülni belőle, mert a viszályt szító helyett egymásra kezdenek el haragudni és mutogatni az emberek. Ilyenkor mindenki megégeti magát, aki belekerül ebbe a tűzbe, sőt a saját haragunk csak fokozza a károkat. Egyáltalában nem könnyű felismerni és tisztán látni abban, hogy kitől, kiktől ered az ellenségeskedés, pedig őket kellene legelőször megfékezni, megállítani, mert akkor nem fog több olaj kerülni a viszálykodás tüzére. A mennyei Atya azonban a  szív békességét biztosítja mindazoknak, akik nyitottak a szavára, a vezetésére és a jóakaratára!

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy béketeremtőnek hívtál el és nem viszályszítónak!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!