2022. november 9., szerda

Napi felülről:

„(Jézus) mondott nekik egy példázatot is: Senki sem készít foltot új ruhából, hogy régi ruhára varrja, mert így az újat is tönkretenné, és nem is illene a régihez az új ruhából való folt.”

Lukács evangéliuma 5. rész 36. vers*

Áldott szerdát, a hit új ruhájának szépségét, biztonságát és védelmét kívánom minden testvérem számára!

A ruhatárunk hozzánk tartozik, bennünket jellemez és mutat be. Az öltözékünk egyszerre védelem, takaró és dísz, de könnyen cserélhető és változtatható. Ennek ellenére mégis vannak olyan részei, darabjai, amelyekhez ragaszkodunk éveken, akár évtizedeken át, mert annyira megszoktuk, olyan kényelmesek vagy annyira illenek ránk. A léleknek is van öltözete, több rétegű ruházata, amelynek látható része a cselekedeteinkből, hozzáállásunkból és jellemünkből áll össze. Isten is előkészített számunkra egy új ruhatárat, amely a hit kulcsával nyílik, és pontosan ránk méretezett összeállítást tartalmaz. Az irgalmasság, jóság, alázat, szelídség és türelem ruhadarabjai azonban nem arra valók, hogy kitépjünk, kivágjunk belőlük egy részt, és a megszokott, önző életünket megpróbáljuk megfoltozni velük, mert elég elszomorító lesz majd az eredmény. A felülről kapott új ruhánk azért van, hogy abban éljünk, azt szokjuk meg és az legyen a természetes stílusunk, hiszen ez nem csupán a földön, de a mennyben is igen jól fog állni rajtunk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy gondoskodsz rólam minden tekintetben és tőled kaphattam új, lélekszépítő és védelmező öltözetet, amit nem foltozásra, hanem viselésre készítettél.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!