2022. március 1., kedd

Napi felülről:

„Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem!”

42. zsoltár 2. vers*

Áldott keddet, a lelkünk otthonra találásának békességét, és szomjazó szívünk Istennél való megelégedését kívánom minden testvérem számára!

A szarvasok is eltikkadnak, de ők képtelenek kutakat ásni, víztárolókat készíteni, ezért oda vágynak, ahol felfrissülhetnek, ahol olthatják szomjukat. Addig kell menniük, keresniük, amíg a megfelelő helyre nem találnak. A lelkünk is képes elcsüggedni, sóvárogni a megújulásra, a békességre, de ezt nem találhatjuk meg bárhol és bármikor. A száraz időben, amikor kevés az áldáseső, de annál több a betegség, gyűlölet és harc, létfontosságú tiszta vizet találni, felüdítő segítséget és bátorítást. A mennyei Atya nem rejtette el magát, még megtalálható. Aki őt keresi tiszta szívvel, az rátalál, aki nála kíván megelégedni, az jó helyen jár. Egy folyó, amely soha nem szárad ki, mindig tiszta és éltető marad, mert a mennyből ered. Az a felszabadult, megerősödött lélek, amelyre vágyunk nem elérhetetlen, nem kell folyamatosan sóhajtoznunk utána, mert közel jött hozzánk Jézus Krisztusban. A lelkünk őszinte kívánkozását azonban semmilyen földi kincs, testi jó és emberi megoldás nem fogja betölteni teljesen, mert a Teremtőhöz kötődik, benne találhat igazi otthonra.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nálad megtaláltam az élet forrását, a nyugalom vizét és tápláló folyóját!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!