2022. január 25., kedd

Napi felülről:

„A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.”

Korinthusi első levél 13. rész 4. vers*

Áldott keddet, türelemmel, kedvességgel, jósággal és felemelő szeretettel teljes napot kívánok minden testvérem részére!

A szeretet nem egyik lehetőség a sok közül, amelyben megélhetjük a létünket, hanem igaz emberségünk éltető közege. Az az út, amely elvezet egymáshoz, és magához a Teremtőhöz is, aki forrása, eredete ennek. A szeretet építőkövei igenek és nemek sorozata. Igent mond mindarra, ami épít, segít, előrevisz, helyreállít és megjobbít, de nemet a másokat megalázó dicsekvésre, az öntelt, lenéző büszkeségre, hogy helyet adjon, felemeljen és bátorítson. Meg kell tanulnunk határozottan és következetesen járni ezen az ösvényen, lépésről lépésre, mennyei segítséggel, és Atyai kísérettel. Ez nem egy vágyálom, egy tökéletes eszme, hanem a mindennapjaink valóságos döntéseinek, hozzáállásának, és tetteinek gyümölcse. A türelem a magvetés utáni bizalom a növekedésben. A türelmetlenség a hajtások eltiprása. A jóság kész hasznossá válni. Elérhetővé teszi a lélek erőforrásait mások számára, és öntözi az elültetett bizalmat.  Ez az út soha nincs sötétségben, még az éjszaka sem, mert felülről kap világosságot, ezért átlátható, tiszta és mindig célhoz vezet. A mi részünket ebből nekünk kell tovább építenünk ma is!

Mennyei Atyám, te vagy a szeretet, ezért nekem sincs ennél jobb lehetőségem, utam és célom!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!