2022. december 20., kedd

Napi felülről:

„Most már új nap virrad ránk a magasból, mert Istenünk könyörülő és irgalmas! Világosság ragyog azokra, akik a sötétségben, a halál árnyékában ülnek, és a békesség útjára vezet bennünket.”

Lukács evangéliuma 1. rész 78-79- vers*

Áldott keddet, a reménység világosságát és a békesség útját kívánom minden testvérem számára!

Addig, amíg új nap virrad ránk, arra is kaptunk esélyt, hogy a mennyei Atya könyörületes irgalma a szívünket is átvilágítsa felülről. Nagy baj, ha nincs elég pénzünk, betegek vagyunk vagy elhagyottak, de a katasztrófa az, amikor lenne lehetőségünk a reménységre, az áldott jövőre, az Isten világosságára, de mégsem kérünk belőle. Megelégszünk azzal, hogy a halál árnyékának félelmében boldogság-morzsákat keresgélünk, irigykedünk azokra, akik többet találnak és haragszunk mindenkire, amikor elvesztünk belőle akár csak egyet is. Ez egy szánalmas helyzet, amiből van kiút, de ehhez nem szabad visszautasítani az Örökkévaló segítségét. A békesség útja a mennybe vezet, de közben érinti mindazokat, akikkel rendezni való ügyeink vannak. A tiszta, felszabadult és igaz ünneplés a szívünkben fogan meg, a szeretet terít hozzá asztalt és a békesség hívja be hozzá a vendégeket. Lehet próbálkozni azzal is, hogy mindezt pénzzel, alkohollal vagy tudatos elzárkózással pótoljuk, de egyik sem ad megoldást a lelkünk igaz, mély vágyára, amely Istenben képes csak betelni és megelégedni.

Mennyei Atyám, köszönöm könyörülő irgalmadat, amellyel bevilágítottad az életemet, kimenekítettél a halál árnyékából és a békesség útjára állítottál!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!