2021. november 6., szombat

Napi felülről:

Elérhető lettem azoknak, akik addig nem kérdeztek, megtalálhatóvá váltam azoknak, akik előtte nem kerestek. Szóltam: Itt vagyok! Itt vagyok! – a néphez, amely még nem hívta segítségül nevemet.

Ézsaiás könyve 65. rész 1. vers*

Áldott szombatot, az élet kicsiny és hatalmas csodáinak örömét, a felülről megszólítottság békességét kívánom minden testvérem életére!

Isten megszólító jóindulatának csodája elérhetővé lett számunkra is, mert így döntött a Mindenható szeretete. Akármennyire is egy másik világban éltünk, ahol nem beszéltünk róla, nem foglalkoztunk vele, csak magunkkal törődtünk, ő már akkor is készítette felénk az utat. Attól, hogy mi nem tudtunk róla, nem hívtuk segítségül, attól ő még hatalmas dolgokat tett értünk. Jézus Krisztusban a menny összeért a földdel és elérhetővé vált az örökkévaló igazság. Nem az a kérdés, hogy eddig merre jártunk, mit csináltunk, hanem az, hogy mit kezdünk ezzel a páratlan lehetőséggel. Amikor a Teremtő bátorítja az eltévedt szívünket: „Itt vagyok! Eljöttem hozzád, hogy mellettem megtaláld az igazi otthonodat.” Ez a mi nagy esélyünk és reménységünk, mert ez messze túlmutat minden emberi erőlködésen és küzdelmen, de még a halálon is. Az Istenre néző lelkiismeret, a benne bízó lélek és a szeretettel megerősített szív a jutalma mindazoknak, akik nem engedik kárba veszni a saját lehetőségüket, hanem megragadják és soha többé el nem engedik.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te már akkor szerettél, amikor még nem is tudtam rólad, már akkor léptél felém, amikor én azt se tudtam, hogy ki vagy te. Áldott légy mindörökké!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!