2021. március 23., kedd

„Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti.” 34. zsoltár 19. vers*

Napi felülről:

Áldott keddet, a mai nap küzdelmeihez felbátorodott szívet és egészséges lelket kívánok minden testvéremnek!

A megtört szív és a megsebzett lélek fájdalma az emberi lét egyik legnehezebb terhe. Amennyire tőlünk telik, amennyiben rajtunk múlik, messze kerüljük el azokat a helyzeteket, ahol mi okozhatunk ilyen sebeket akarva-akaratlanul másoknak. A hűtlenség, gyűlölet, önzés, hazugság, tiszteletlenség és beteges önigazság olyan mély és kínzó sérüléseket képes szerezni, amit csak akkor fogunk fel, amikor velünk teszik ugyanezt. Ráadásul, ha a sebek nincsenek megfelelően kezelve további káros következményekkel is járnak. A szív bezárkózik, megkeménykedik, túlzóan gyanakvóvá és érzékennyé válik, a lélek pedig reményvesztetten és bizonytalanul néz minden nap elé, rettegve az újabb fájdalmaktól. Erre jöhet még rá, hogyha elhiszi azt a hazugságot, hogy Isten is megveti őt, mert nem elég erős, bátor és egészséges és nem elég jó ahhoz, hogy méltó legyen a Mindenható szeretetére, ezért a hit útja helyett az önsajnálat börtönébe menekül. Pedig olyan Atyánk van, aki Jézus Krisztusban képes átérezni és megérteni minden fájdalmunkat és sebünket. Ő pont ezek miatt érkezett hozzánk, hogy akkor segítsen rajtunk, amikor betegek, megtörtek és megfáradtak vagyunk, hogy megmutassa rajtunk irgalmát és kegyelmét. Soha nem reménytelen az állapotunk addig, amíg megbízunk az Úr jóságában és szeretetében!

Atyám, köszönöm, hogy közösséget vállalsz velem és megmentesz akkor is, amikor megtört és megsebzett vagyok, mert a te szereteted mélyebb minden emberi fájdalomnál!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!