2021. április

ONline istentisztelet másolata másolata

Kedves Testvérek!

A gyülekezet elöljáróságával szeretnénk időről időre hírlevélben beszámolni nektek a mindannyiunkat érintő áldásokról, kihívásokról és előttünk álló feladatokról.
Látásunka gyülekezeti hírlevéllel, hogy erősítsük a gyülekezetünkön belüli kommunikációt, hogy betekintést nyerhessen minden tag a gyülekezetünk aktualitásaiba, és kidolgozás alatt lévő tervekbe.
Célja, hogy a meglévő kommunikációs eszközökön felül egy újabb felületet biztosítson arra, hogy a szükséges információk mindenkihez eljussanak.
Közzététele elektronikusan fog történni a gyülekezeti levelező listáján keresztül, éskérés esetén természetesen nyomtatott formában is el tudjuk juttatni azon tagoknak, akik nem rendelkeznek elektronikus levelező rendszerrel. Akinek tudomása van ilyen tagról kérjük jelezze az elöljáróság számára.
Tartalma és Rendszeressége a beérkező témák alapján fog alakulni, de legfeljebb negyed évente fog elkészülni a hírlevél.
Áprilisi hírlevél tartalma:
  • Lelkipásztor család költözése
  • Vírus elleni védekezés gyülekezetünkben
  • Gyülekezeti épületünk és a misszió
  • Pénzügyi beszámoló
  • Gondnoki beszámoló
  • Weboldal

Lelkipásztor család költözése

Nagy örömmel és hálával szeretnénk megosztani veletek, hogy a családunk elkezdte az átköltözést a saját lakásunkba. Ez az épület volt annak idején a Napsugár Gyermekmentő Alapítvány otthona, ebben élt évekig a Dobner család is. A költözés legalább egy hónapot igénybe fog venni, mert nincs még minden befejezve a felújított házban. Hálásak vagyunk az eddigi lakhatási lehetőségért a szolgálati lakásban, de az Úrnak egy különleges ajándékát látjuk a most megvásárolt és felújított házunkban. A kiköltözést követően természetesen elkezdődik a szolgálati lakás felújítása is.

Vírus elleni védekezés gyülekezetünkben

Reméljük, hogy nincs messze az idő, mikor újból korlátozások nélkül lehet megtartani az istentiszteleteinket. Most van igazán nagy szükségünk a türelemre. Sokan kaptak már oltás is a vírus ellen, az viszont biztos, hogy még hosszú hónapokig velünk és köztünk él majd a betegség, ezért a fertőtlenítés hatékonyabbá tételéért ózongenerátorokat vásároltunk, hogy minél biztonságosabb legyen az épületünk. A gépek használatával járó intézkedésekről tájékoztatni fogjuk a gyülekezetet.

Gyülekezeti épületünk és a misszió

Vágyunk és látásunk, hogy gyülekezeti épületünket, mint Istentől kapott ajándékot minél inkább az Úr szolgálatába állítsuk. A vasárnapi közös istentiszteletek mellett minél több időpontban és módon szeretnénk a missziót támogatni és a városunk javára munkálkodni. Jelenleg a vírus alatt több szolgálat is szünetel, de ennek ellenére imádkozzunk a meglévő, az újonnan induló és az előkészületek alatt álló szolgálatokért, adjunk hálát a vírus alatt sem szünetelő misszióért. Kérjük, hogy Isten rendelje ki a szükséges szolgálókat, tudjuk az Úrtól kapott lehetőségeinket és talentumainkat használni, ezzel szolgálva minden generáció felé.

Épületünkkel való szolgálat az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felé

Egy különleges megkeresést kaptunk az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola részéről. Mivel még nem készült el az új iskola Szigetszentmiklóson, helyhiánnyal küzdenek. A zeneiskola egyik tanszaka számára keresnek a következő tanévre megfelelő helyet. Felmerült, hogy az imaházunk emeleti részét, a SZIK területét bérelnék ki tőlünk. Ennek az egyeztetése folyamatban van, a részleteket még nem ismerjük, de ha lehetséges szeretnénk segíteni a városnak ilyen formában is.

Szigetszentmiklósi Keresztény Ifjúsági Filmklub

Öröm van a szívünkben, hogy ismét elindult a misszió a 15-20 éves fiatalok felé. A filmvetítések mellett jó hangulatú beszélgetésekre, játékokra és közösségépítő programokra nyílik lehetőség. A szolgálatról gyülekezetünk facebook oldalán, eseményeken keresztül kaphatunk információt és bátran buzdítsunk ilyen korú fiatalokat a csatlakozásra. További részletek kapcsán a szolgálat vezetőinél (Boltos Péter és Storozinszki Tibor = Stori) lehet érdeklődni, illetve minden egyéb információ megtalálható lesz filmklub facebook csoportjában.

Missziós Eszközök

Isten megadta a lehetőséget, hogy új missziós eszközöket szerezzünk be épületünk alagsorába, ezzel kibővítve a szolgálatot a fiatalok felé. A Kicsinyek Vidámsága alapítvány jóvoltából a régi csocsó asztalt újakra cseréltük, és a beérkezett céladományokból pedig billiárd asztalokat vásároltunk. Az eszközök megfelelő használatát a kialakítás alatt lévő Házirend fogja szabályozni.

Pénzügyi beszámoló

Hálás vagyunk Urunknak, hogy az elmúlt évben minden nehézség és probléma ellenére mellénk állt. A gyülekezet tagjait pedig továbbra is megáldotta, ami abból is látszik, hogy a tavalyi évben nem csökkent az adakozásunk. Áldott legyen ezért a Mindenható. A pénzügyi beszámolót az alábbi linken, a gyülekezetünk zárt weboldalán lehet elérni: ITT.
“Tudom, Istenem, hogy te a szíveket vizsgálod, és gyönyörködsz az őszinteségben. Én mindezt őszinte szívvel, önként adtam, és most örömmel látom, hogy önként adakozott neked néped, amely itt összegyűlt.” 1Krón. 29,17

Gondnoki beszámoló

Hálásak vagyunk azért is, hogy Kálmán István testvérünk gyülekezeti gondnokként gondját viseli az imaháznak. Ezek a munkák sokszor észrevétlenek, de elengedhetetlenek ahhoz, hogy rendben mehessen a szolgálat. Részletes beszámoló a munkákról és további információk elérhetőek a weboldalunkon az alábbi linken: ITT.

Átemelő szivattyúk

Ahogyan azt többen láthattátok, az átemelő szivattyúk javítás alatt állnak, mivel ismét elromlottak. A problémát az okozta, hogy nedves törlőkendők jutottak le a csatornarendszerbe, melyek duguláshoz vezettek. Kérjük a testvéreket, hogy a törlőkendőket a szemetesbe helyezzék használat után!

Kisterem ablakok cseréje

A gyülekezeti épület multifunkciós használata érdekében és az energiaveszteség csökkentése miatt a kistermünkben lévő udvarra néző fa ablakokat modernebb, nyitható nyílászárókra cseréljük. Jelenleg a tervezés és árajánlat kérés fázisában vagyunk, de szeretnénk, hogy az idei fűtésszezonra elkészüljön a felújítás.

Klíma

Hálásak vagyunk a nagyteremben lévő klímaberendezésért, amely nyáron hideg, télen meleg levegővel segíti az összejöveteleket. Természetesen ebben a nagy térben egy légkondicionáló nem elég, így tervezés alatt van egy újabb egység beszerelése.

Tavaszi nagytakarítás

A korábbi évekhez hasonlóan idén is tartanánk a vírushelyzetnek megfelelően tavaszi nagytakarítást, amelyet Kálmán István testvérünk fog megszervezni. A további részletek hirdetve lesznek, a tervezett dátum: május 15. szombat.

Weboldalmiklosibaptista.hu

Gyülekezetünk weboldala egy hosszabb kihagyás után ismét elérhető. Az oldal teljesen megújult, hála több szolgáló testvérnek.

Bemutatkozás és jelenlét

Alapvetően szerettünk volna egy olyan oldalt létrehozni, ami információval és betekintéssel szolgál azok részére, akik gyülekezetet keresnek, érdeklődnek gyülekeztünk iránt vagy csak rátaláltak az oldalunkra. Számukra sok hasznos információval bír a főoldal és a bemutatkozásunk, emellett néhány fotón keresztül betekintést nyerhetnek gyülekezetünk mindennapi életébe.

Gyülekezeti tartalmak

Igyekeztünk a gyülekezet tagjai számára is több hasznos funkciót beépíteni, így például Zsolt Napi felülről üzenetei mostmár a honlapra is felkerülnek, ahol címszavak vagy dátum alapján könnyebben visszakereshetőek, mint a Facebookon. Év elejétől kezdve a közvetítések linkjei is megtalálhatóak a megújult honlapon, amiket ellátunk címszavakkal, igerészekkel a könnyebb kereshetőség érdekében. Valamint feltüntetjük a podcast linket is, hogy aki csak hallgatni szeretné a tanítást az könnyebben, kevesebb internet használattal meg tudja ezt tenni. Elérhetővé tettük a gyülekezeti naptárat is, így mindenki online láthatja az összes nyilvános alkalmat.

Tervek

A jövőben szeretnénk további lehetőségekkel bővíteni az oldalt, például eseményekkel, így lehetne a honlapon látni az előttünk álló programokat, azokról bővebben tájékozódni. Tervezünk létrehozni egy bejegyzés felületet, ahol bizonyságokat, híreket, gondolatokat lehetne megosztani. Szeretnénk a médiatárat kibővíteni a dicsőítő csapat korábbi felvételeivel, valamint a tanítások podcast oldalát is fejlesztenénk.
Kérünk továbbra is hordozzátok imában közösségünk tagjait, programjait, missziós tevékenységeit, illetve ha kérdésetek van vagy szívesen csatlakoznátok bármelyik szolgálati területhez, keressetek bennünket bizalommal.

Szigetszentmiklósi Baptista Gyülekezet Vezetősége

facebook youtube instagram

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!