2024. május 2., csütörtök

Napi felülről:

„Minden dolog fárasztó, el sem tudja mondani az ember. Szemünk nem győz eleget nézni, fülünk nem tud eleget hallani.”

A prédikátor könyve 1. rész 8. vers*

Áldott csütörtököt, minden fárasztó feladatunk, munkánk mellett és mögött a szeretet erejének látását és megélését kívánom minden testvérem számára!

Minden feladatunk, dolgunk erőt igénylő és ezért fárasztó lesz függetlenül attól, hogy kedveljük vagy sem. Mindenki, még a legerősebbek is kimerülnek egy idő után és feltöltődésre lesz szükségük. Érdemes tehát úgy beosztani az időnket, energiánkat, hogy a lehető legjobbat, legértékesebbet hozzuk ki belőle. A lustaság, semmittevés elég vonzó megoldásnak tűnik, hiszen kevésbé fárasztónak ígérkezik, de mivel nem erre lettünk teremtve ez nem fog sem megelégedést, sem boldogságot hozni számunkra legfeljebb érdektelenséget. Az élet törvényszerűségeivel nem vitatkozni kell vagy lázadozni ellenük, hanem megfelelően használni őket. Mivel nem kerülhetjük el a terhek hordozását amennyiben egészséges emberek szeretnénk lenni vagy maradni, ezért jól válogassuk meg mivel foglalkozunk, kötjük le magunkat. Érdemes figyelembe venni, hogy a szeretet szenthármasságának teljessége benne legyen a munkánkban. Isten, önmagunk és mások szeretetének megélése az az erőforrás, ami képes megújítani a szívünket, lelkünket minden nap. Fáradj el, de ne a harag, gyűlölet vagy panasz mérgével, hanem a szeretet áldás hozó könnyeivel és verejtékével!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden fáradságom ellenére és mellett te adsz áldást a munkámra, amikor merek szeretetből élni és dolgozni!  

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!