2024. június 15., szombat

Napi felülről:

„Hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva.”

Pál levele az efezusiakhoz 3. rész 17. vers*

Áldott szombatot, Isten szeretetében való egyre mélyebb meggyökerezést, felépülést és megerősödést kívánok minden testvérem számára!

Az életünk mennyei célja, hogy az Örökkévaló szeretetében gyökerező hit segítségével lássuk, értsük és töltsük be földi pályánkat. Enélkül hiányos, befejezetlen és céltévesztett lesz a létünk, de a küzdelmeink is. Részsikereket el fogunk érni, de pont a győzelem, a célba érkezés öröme marad el, mert kihagyjuk a számításból az Istentől adatott erőt, hatalmat és lehetőségeket. Amíg van emberi erőnk, addig Krisztus nélkül is elboldogulunk valahogyan, de miért tennénk ezt, ha benne és általa segítséget kaptunk az Atyától. A lelkünk, a belső emberünk megerősödése nem csak abban teljesedik ki, hogy jobb, nemesebb és igazabb emberek lehetünk, hanem abban is, hogy elkezdünk tovább látni a kézzelfogható, de mulandó világnál és felfedezzük Isten országát, mint igazi hazánkat. Ez lesz az a mély gyökérzet, amely belekapaszkodik Isten szeretetébe, amikor pedig a halál eljön, csak a testünk fáját tudja kivágni, a tő és a gyökér sértetlen marad és lesz majd miből újra kihajtani. Soha és semmilyen módon nem leszünk nagyobb biztonságban, mint, amikor Krisztus a szívünkben él, lakik és munkálkodik!  

Mennyei Atyám, hálát adok, mert Jézus Krisztusban beköltözött hozzám szereteted! Az a vágyam, hogy egyre mélyebben és megalapozottabban épüljön és növekedjen az életem ebben!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!